Проучване на екоогранизацията Transport & Environment показва, че всяка десета кола

...
Проучване на екоогранизацията Transport & Environment показва, че всяка десета кола
Коментари Харесай

Електромобилите с удар по кризата в Европа

Проучване на екоогранизацията Transport & Environment демонстрира, че всяка десета кола продадена в Европа тази година ще бъде електрическа или хибридна с опция за зареждане от мрежата.

Очаквано или не, пазарният дял на елколите ще се усили тройно.

На този декор и поради пандемията от COVID-19, пазарът на редовите коли се чака да спадне с 25% през тази година по данни на Асоциацията на европейските автомобилни производители (ACEA).

Причината за този растеж е спадът на размера на продажбите на коли с мотори с вътрешно горене, както и новите условия на Европейски Съюз за нездравословните излъчвания.

Увеличението е с 15% по отношение на предходния месец. Най-много такива коли са осъществени в Германия (40 хил.), Англия (34 хил.) и Франция (17 хил.), като  за интервала януари-септември общите продажби в Европа надвишават тези в Китай.

Според условията на Европейски Съюз от следващата година всеки производител, който не съблюдава разпоредбите моделната му гама да има съответните равнища на CO2 излъчванията, ще би трябвало да заплаща санкции, чиято обща стойност може да доближи милиарди евро.

Може да има известна суматоха измежду колосите в този бизнес.

По-рано този месец от Volvo Cars оповестиха, че са подготвени да продават заеми на свои съперници.

За сметка на това обаче производителят на Mercedes-Benz Daimler е към момента надалеч от осъществяването на горпосечените цени и най-вероятно ще би трябвало да купува такива заеми. Заради пандемията и забавянето на някои модели Volkswagen също ще се окаже в ролята да купува " зелени точки " за да не бъде глобяван.

В същото време редица европейски страни се надпреварват с това да оферират бонуси на своите жители и компании, решили да закупят електрически коли.

Купувачите на електрически автомобили в Германия могат да получат награда при покупката до 6000 хиляди евро., като половината идват от държавното управление, а другата от локалната асоциация на автопроизводителите, написа Electrek.co.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР